Innistrad - schopnosti

02.10.2011 09:30

Pojďme se nyní podívat na schopnosti, které lze použít v nové edici Innistrad. Připravili jsme přehled (staro)nových schopností, které naleznete Innistradu.

Morbid

V Innistradu může smrt jednoho být šancí pro druhé

 

Schopnost morbid funguje, pokud přišera zemřela v kterékoli fázi během daného kola. Pokud příšera během tahu nezemřela, tato schopnost se nespouští. Morbid může být spuštěn pouze v případě vstupu příšery do hry či v každém kole (viz. obrázky).

Flashback

Mechanika flashbacku se vrací do světa Mtg. Karta s touto schopností je klasicky zahrána a odložena na hřbitov. Po jejím odložení je možné ji zahrát ještě jednou přímo ze hřbitova za flashback cost. Tuto schopnost lze zahrát pouze v případě, kdy by bylo možné kartu zahrát z ruky (sorcery, instant...). Pokud je karta zahrána přes flashback je vyřazena ze hry (exile). Schopnost flashback mají instanty a sorcery.

Moan of the Unhallowed Ancient Grudge

Curses

Kletba představuje auru, kterou je očarován cílový hráč, nepříznivě ovlivňuje jeho průběh tahu. Příkladem takové kletby je například Curse of Stalked Prey či  Curse of Death's Hold.

Curse of Stalked Prey Curse of Death's Hold

Pro kletby nejsou speciální pravidla, řídí se stejnými pravidly jako Aury, které očarovávají přímo hráče. Všimněte si, že kletby mají v textu enchant player, můžete tedy očarovat i sebe, pokud to situace vyžaduje.

Fight

Poslední uvedenou schopností Innistradu je fight. Tato schopnost umožňuje zaútočit s příšerou přímo na cílovou příšeru protihráče. 

Nightfall Predator

Zranění příšer je uděleno zároveň a je uděleno dotyčnými příšerami, mohou tak být použity schopnosti deathtouch, lifelink, a infect. Příšery si zároveň udělí zranění rovné jejich síle. Při použití fight platí tyto upřesňující podmínky

  • Zranění takto udělené příšerami není combat damage, schopnosti jako first strike nefungují.
  • Fight může být použit na příšeru s flying.
  • Fight může použít příšera na sebe přičemž si udělí zranění rovné dvojnásobné hodnotě její síly.
  • Pouze příšery mohou být cílem schopnosti fight.
  • Použití schopnosti fight netapuje danou příšeru.
  • Pouze dvě příšery si mohou mezi sebou udělit damage schopností fight
Zpět

Vítejte v Údolí jaguára obchodu karetní hry Magic the Gathering!

Nabízíme Vám produkty karetní hry Magic the Gathering - booster či jednotlivé single karty. Pro zajištění maximální ochrany Vašich karet nabízíme také kvalitní obaly na Vaše Magic the Gathering karty a rychlé odeslání do druhého dne.

Ceník dopravy

Česká pošta - doporučeně - 59 Kč

Česká pošta - cenné psaní - 69 Kč

Při objednání zboží v hodnotě přesahující 1500 Kč je poštovné zdarma.

Magic the Gathering: kusové karty

Máte-li zájem o kusové karty Magic the Gathering, kontaktujte nás. Vaše objednávky budeme vyřizovat osobně.