Double-Faced Cards - hodnocení, část první

03.10.2011 12:37

Připravili jsme pro Vás článek o hodnocení použitelnosti oboustranných karet. Oboustranné karty představují zcela novou mechaniku představenou v nejnovější edici Innistrad. Pojďme se podívat na jednotlivé karty z hlediska jejich použití.

Moonmist

Karta, kterou bude každý hráč v sealed decku hledat. V kombinaci s několika double-faced kartami velmi smrtící kombinace. Vzhledem k tomu, že jde o common, bude povinnou součástí každého standard werewolf balíku. 

Cloistered Youth/Unholy Fiend

 

První z oboustranných karet je bílo-černé kombo. Relativně nízká vyvolávací cena a snadná možnost použití transform je vykoupena ztrátou života na konci kola. Bez dalších vylepšení (např. flying) tako karta nebude příliš používána (jedině sealed).

Civilized Scholar/Homicidal Brute

.  

Podmínkou transform Civilized Scholara je odhazování karet. Odhazování karet, které by mohly být v budoucnu užitečné je diskutabilní. Je pravdou, že power 5 za 3 many je dobré, nicméně 1 život není dostatečný. Především pokud vezmeme v potaz, že pokud Homincidal Brute neútočí, musí být transformován zpět na Civilized Scholara. Homincidal brute potřebuje další příšery pro podporu či alespoň first strike nebo unblockable. Bez těchto schopností nemá příliš velkou výdrž.

Ludevic's Test Subject/Ludevic's Abomination

  

Velmi levná karta s instantní možností transformu na 13/13. Ludevics's Abomination dostal dokonce i trample. Tato karta může ve kterémkoli modrém balíčku představovat skutečnou hrozbu. Pokud je karta podpořena např. hexproof, stane se ještě nebezpečnější. Innistrad boří zavedené konvence, tato karta je první čistě modrý lizzard, který byl kdy ve hře.

Screeching Bat/Stalking Vampire

  

Pro milovníky čistě černých karet je tato karta jak dělaná. Možnost měnit kartu podle potřeby z ní dělá velmi dobře využitelnou zbraň. Vzhledem k tomu, že v Innistradu existuje velké množství artefaktů, které "nemají rády" vampíry, stačí transformovat Screeching Bat a je vystaráno. Nepujde určitě o nejpoužívanější kartu v constructed ale v sealed určitě velmi užitečná karta.

Instigator Gang/Wildblood Pack

  

Upřímně řečeno takhle karta je velmi velmi užitečná. Za 4 many získáte 8/5 s trample, která zvyšuje útok dalším útočícím příšerám. Tato karta by klidně mohla být s takovými schopnostimi na úrovni mythic rare. Jako rare by měla obsahovat alespoň jinou barvu many, aby nebyla tak snadno vyvovaltelná. Tato karta je přímo overpowered v sealed a měla by se hrát v zeleno/červených werewolf balících ve standardu. Použít se také dá v Jor Kadeen nebo Rith, the Awakener commander balících.

Reckless Waif/Merciless Predator

  

Tato karta by měla být v každém červeném balíčku. Nemá sice haste, ale nemá žádnou zápornou schopnost. Jde o velmi užitečnou kartu v úvodu hry, protože na začátku hry hráči nehrají dvě a více kouzel za tah. Má své místo ve standard. V sealed balících je stále dobrá, ale ztrácí na významu v pozdějších fázích hry. V pozdější fázi hry je 3/2 běžná poté co hráči mají k dispozicí více landů.

Village Ironsmith/Ironfang

 

Village Ironsmith si určitě udělá místo v červených balících. Vzhledem k tomu, že obě varianty vlastní first strike, jsou využitelné v počáteční fázi hry. Také je dobré připomenout, že zadní strana karty je werewolf, může být tedy posílen kartami jako Mayor of Avabruck. Určitě využitelné v sealed i standard.

Garruk Relentless/Garruk, the Veil Cursed

  

Garruk je jeden ze dvou planeswalkerů v edici a bute to jistě karta, o které se bude hodně psát. Jde vlastně o planeswalkera s pěti schopnostimi. Má tedy více schopností než Jace, the Mind Sculptor, ale dvě z nich jsou vlastně "standardní" schopnosti typu "put a creature token in play". 

První schopnost, kterou má Garruk Relentless "When he has two of fewer loyality counters on him, transform him" je vlastně spouštěná schopnost pro transform. Nelze používat schopnosti z obou stran během jednoho kola. Po transformu zůstávají loyality pointy na stejné úrovni, ale nemůže být v tu samou chvíli transformován zpět. Vzhledem k tomu, že stojí pouze 1 zelenou manu, lze použít i v balicích, které nejsou mono-green (oproti M12 Garruk). Garruk, the Veil-Cursed by měl být vícebarevný permanent.

Grizzled Outcasts/Krallenhorde Wantons

  

Tahle karta je důvodem proč budete chtít dostat Moonmist v sealed. 7/7 za cenu 5 many je něco, co není běžně k mání. Tato karta může být rozhodující v pozdní fázi hry v sealed i standard. Použitelnější bude v sealed vzhledem k tomu, že ve standard se hraje s menším množstvím landů a 5 CMC(converted mana cost) může být příliš. Nicméně, pokud bude tato karta ve hře, máte jistotu, že bude velmi nebezpečná.

Ulvenwald Mystics/Ulvenwald Primordials

  

Klasická karta balíčků s transform. Vzhledem k tomu, že zadní strana karty je 5/5 navíc s regenerací, jde o kartu, kterou nelze jednoduše ignorovat. V sealed balíku jde o velmi silnou kartu, které se velmi těžko zbavuje. Jako většina werewolfů je i tato karta závislá na Moonmist. Každopádně není vůbec špatné nalízat jednu či dvě v sealed.

Zpět

Vítejte v Údolí jaguára obchodu karetní hry Magic the Gathering!

Nabízíme Vám produkty karetní hry Magic the Gathering - booster či jednotlivé single karty. Pro zajištění maximální ochrany Vašich karet nabízíme také kvalitní obaly na Vaše Magic the Gathering karty a rychlé odeslání do druhého dne.

Ceník dopravy

Česká pošta - doporučeně - 59 Kč

Česká pošta - cenné psaní - 69 Kč

Při objednání zboží v hodnotě přesahující 1500 Kč je poštovné zdarma.

Magic the Gathering: kusové karty

Máte-li zájem o kusové karty Magic the Gathering, kontaktujte nás. Vaše objednávky budeme vyřizovat osobně.