Double-faced cards - hodnocení část druhá

04.10.2011 09:57

Článek navazuje na včerejší hodnocení oboustranných karet nové edice Innistrad. Pokusíme se popsat použitelnost zbylých oboustrnanných karet ve standard či sealed balících.

Thraben Sentry/Thraben Milita

  

Tato karta má dvě nevýhody: vaše příšera musí zemřít, aby došlo k transformu a otočená karta nemůže být transformována zpět bez Moonmist. Můžete tedy mít buď trample, nebo vigilance. To není příliš výhoda v constructed. V sealed bude šance na transform, ikdyž nemusí být vždy vhodné měnit vigilance za trample.

Delver of Secrets/Insectile Aberration

  

Velmi dobrá karta. 3/2 s flying je velmi užitečná na začátku hry a odhalení karet nemusí být tak zásadní nevýhodou. Někteří hráči se snaží odhodit kouzla, která vědí, že budou counterovaná s vědomím, že další kouzla již škodu nadělají. Nemělo by být těžké najít instant nebo sorcery v kterémkoli balíku s kartou Ponder. Karta nalezne jistě použití i v sealed především díky nízké ceně a počátečnímu burstu.

Bloodline Keeper/Lord of Lineage

  

Naštěstí se netrasformuje v legendary. V sealed podporuje sám sebe, ikdyž může být složeté ho transformovat vzhledem k množství lítaček v edici. Tuto kartu jistě uvidímě v černo-červených vampířích balících. Pokud se vám povede transform, budete mít 4/4 s flying. Nejde o kartu, která by přímo ničila oponentův life pool, ale spíše drží aktivní pozici ve hře, když je to potřeba.

Hanweir Watchkeep/Bane of Hanweir

 

Bane of Hanweir a jeho nutnost útoku každé kolo je celkem nepodstatná, pokud budete schopni vyložit 5/5 ve 4. tahu stejně budete útočit. Vzhledem k tomu, že Hanweir Watchkeep je defender, nebude pravděpodobně příliš užíván. Obecně defender není příliš užíván hráčskou komunitou. Většina hráčů bude tuto kartu ve standardu ignorovat, ikdyž síla/životy po transformu jsou vyšší, než by se za danou cenu dalo očekávat.

Kruin Outlaw/Terror of Kruin Pass

 

Naštěstí se jedná o rare, takže se v sealed nebude často stávat, že dostanete 6/3, nicméně je to velmi pravděpodobné v constructed. Tato karta představuje základ pro všechny werewolf balíky. Hráči s touto kartou jistě vyhrají mnoho her. Pravděpodobně by měla být mythic rare. Je velmi silná

Tormented Pariah/Rampaging Werewolf

 

Vzhledem k jeho vyvolávací ceně a podmínce transformu, není tato karta nějak vyjímečná. Stejně tak po transformu 6/4 v constructed. Použitelná v sealed nikoliv však ve standard.

Daybreak Ranger/Nightfall Predator

  

Pokud budete čelit útoku velkého množství příšer s flying, pravděpodobně nebudete chtít použít transform. V sealed by se jednalo o bílý balík lítaček. Po transform potřebuje červeno-zelenou manu, ikdyž se nejedná o vícebarevnou kartu. Využití schopnosti fight je zajímavé a použitelné i na příšery s flying. Problém může být s tím, že vás soupeř nechá zahrát tuto schopnost a pak použije útočné schopnosti pro zničení příšery (Shock, Volcanic Hammer...).

Gatstaf Shephard/Gastaf Howler

  

Intimidate dělá z této příšery celkem užitečnou zbraň v sealed. Hodně lidí bude jistě hrát werewolfy, aby získali boost k síle. Tato karta v kombinaci s jakýmkoli druhem boostu může velmi zamávat jazýčky vah ve hře. Použitelná je také ve standardu s ostatními werewolfy. Samotná 3/3 nebude stačit k vítězství, ale jako součást velké útočící skupiny bude velmi platná.

Mayor of Avabruck/Howlpack Alpha

    

Tato karta je nejefektivnější lord ve standardu. Všechny rare karty v core setu (např. Goblin Chieftan) nebyly zdaleka tak dobré jako Mayor of Avabruck. Zahrajte Moonmist během svého kola, poté vložte wolf token do hry na konci svého kola. Na standardu tato karta bude představovat středobod werewolf balíků. Pokud budete chtít použít Sword of Body and Mind, dostanete také více wolf tokenů.

Villagers of Estwald/Howlpack of Estwald

  

Získat 4/6 za 3 many je sktečně velmi dobré. Pokud použijete kartu Mayor of Avabruck, budete mít 5/7. Tím by byla tato karta hratelná ve werewolf balíků. V sealed je velmi účinná jako obránce vzhledem k tomu, že v edici není příliš mnoho příšer se sílou 6 a více. Velmi dobrá karta pro Doran balík, pokud ji chcete použít tímto způsobem.

To je o oboustranných kartách vše. Doufám, že jste se dozvěděli spoustu zajímavých informací.

Zpět

Vítejte v Údolí jaguára obchodu karetní hry Magic the Gathering!

Nabízíme Vám produkty karetní hry Magic the Gathering - booster či jednotlivé single karty. Pro zajištění maximální ochrany Vašich karet nabízíme také kvalitní obaly na Vaše Magic the Gathering karty a rychlé odeslání do druhého dne.

Ceník dopravy

Česká pošta - doporučeně - 59 Kč

Česká pošta - cenné psaní - 69 Kč

Při objednání zboží v hodnotě přesahující 1500 Kč je poštovné zdarma.

Magic the Gathering: kusové karty

Máte-li zájem o kusové karty Magic the Gathering, kontaktujte nás. Vaše objednávky budeme vyřizovat osobně.